Academy voor bedrijfsleven

Business Transformatie Planning

Bedrijven en overheden moeten zich tegenwoordig staande zien te houden in een omgeving die steeds sneller verandert. Hogere eisen van klanten, veranderende wetgeving, nieuwe technologische mogelijkheden, liberalisering van markten en de daaruit voortvloeiende concurrentie vragen om een nieuwe, innovatieve aanpak.

Resultaat

 • Inzicht om een Business Transformatieplan (BTP) te begrijpen;
 • Kennis en vaardigheden om een BTP op te stellen;
 • In staat om (delen van) een BTP zelfstandig uit te voeren.

NB: Of deelnemers na de opleiding in staat zijn om volledig zelfstandig een Business Transformatieplan uit te voeren, is o.a. afhankelijk van hun algemene ervaring, kennisniveau en adviesvaardigheden, en van de complexiteit van de organisatie en informatievoorziening.

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor HBO+ informatie- en organisatiemedewerkers die betrokken zijn bij de ontwikkeling van beleid en de opzet van informatievoorziening binnen hun bedrijfsonderdeel. Denk hierbij aan informatiemanagers, businessanalisten, project- en programmamanagers en adviseurs op het gebied van organisatie. Cursisten zien de meerwaarde van een integrale en bedrijfskundige aanpak en beschikken over basiskennis over onderwerpen als bedrijfsvoering en informatievoorziening.

De opleiding

Op basis van jarenlange praktijkervaring ontwikkelde Novius het Business Transformatie Plan, met als belangrijkste hulpmiddel het Novius Business Transformatie Framework. Tijdens de opleiding Business Transformatie Planning leren cursisten een Business Transformatieplan opstellen en gebruiken. Zij krijgen meer inzicht in de manier waarop marktvraag en productaanbod, bedrijfsprocessen, informatievoorziening en organisatiestructuur en –cultuur met elkaar in balans kunnen worden gebracht.

In de opleiding wordt theorie afgewisseld met veel praktische oefening. Cursisten ontwikkelen aan de hand van een casus zelf een Business Transformatieplan dat zij op de laatste dag van de opleiding presenteren.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

 • Wat is Business Transformatie Planning, waarvoor en wanneer wordt het gebruikt;
 • Opzet en gebruik van het Novius Business Transformatie Framework als belangrijk hulpmiddel bij Business Transformatie Planning;
 • Uitvoeren van een goede verkenningsfase;
 • Expliciet maken van de business-strategie;
 • Uitleg over het gebruik van de instrumenten beleid en architectuur;
 • Uitwerken van producten- en dienstenaanbod;
 • Uitwerken van bedrijfsprocessen en organisatie-inrichting;
 • Uitwerken van het informatie(systeem)landschap en ICT-infrastructuur;
 • Definiëren van projecten en activiteiten, bepalen van prioriteiten en plannen van een programma;
 • Tips en trucs voor de startende Business Transformatie Planning.

Deelnemen? Neem contact op via 0343-760076 of stuur een email naar academy@novius.nl. Wij nemen zo snel mogelijk conact met u op om de mogelijkheden te bespreken.


Data

Mei 2017
 

Duur
8 dagdelen
Studielast
40 uur
Groepsgrootte
In nader overleg te bepalen.
Prijs
€ 2.000,- (excl btw)

Alle Novius-opleidingen kunnen op maat worden gemaakt om perfect aan te sluiten op uw specifieke situatie.

Neemt u voor verdere informatie over onze opleiding(en) contact op met: Sanne Hamstra: 0343-76 00 76

Praktisch

De opleiding beslaat 4 dagen (8 dagdelen), één dag per week gedurende vier zo veel mogelijk aaneengesloten weken. Per opleidingsdag moet rekening worden gehouden met een voorbereidingstijd van 2 uur. De totale studiebelasting is ongeveer 40 uur in 4 weken.

Tot 8 deelnemers wordt de opleiding verzorgd door één docent; bij een volle groep door twee docenten. Deelnemers krijgen een cursusmap met daarin alle theorie, de casus en voorbeelduitwerkingen van de opdrachten. Daarnaast krijgen zij het boekje Business Transformatie Framework, een raamwerk voor organisatieverbetering. Alle overige benodigde materialen worden ter beschikking gesteld.

De opleiding wordt gegeven in het sfeervolle Orangeriehuys op landgoed Hindersteyn te Langbroek. 

mensen

Even voorstellen: Martijn Heemskerk

Martijn Heemskerk

Martijn heeft jarenlange ervaring binnen de Retail & FMCG markt, zowel vanuit opdrachten voor toonaangevende consultancybureaus als vanuit ambitieuze lijnfuncties. Hij houdt van de dynamiek en de hands-on-mentaliteit binnen...

Lees meer over Martijn Heemskerk

Klanten

De training heeft inzichten en vaardigheden gebracht waarmee ik zelf (delen van) een Business Informatieplan kan opstellen en uitvoeren. In vier dagen tijd werd de hele BIP aanpak doorlopen. De docenten waren prettig en de praktijk en theorie goed in evenwicht.

Lindert Kuijs
Adviseur verandermanagement DAS

Aanpak

Business Transformatie Planning

Business Transformatie Planning (BTP) is een methode om de bedrijfsstrategie te vertalen naar een nieuwe bedrijfsinrichting en een concreet veranderplan.

Lees meer